Ant iešmelių keptos vištų širdelės

INGREDIENTAI

  • 500 g vištų širdelių
  • „„ 2 šaukštai sojų padažo
  • „„ 2 šaukštai aliejaus
  • „„ 2 šaukštai sauso baltojo vyno
  • „„ 1 šaukštas medaus
  • „„ 1 šaukštas tarkuotos apelsino
  • 1 šaukštas tarkuotos imbiero šaknies
  • „„ sezamų sėklų
  • „„ druskos
  • „„ maltų juodųjų pipirų ar citrinos žievelės„„

Širdeles nuplaukite ir gerai nuvarvinkite. Iš visų sudedamųjų dalių (išskyrus sezamų sėklas) sumaišykite marinatą. Juo užpilkite širdeles, išmaišykite ir palikite kelioms valandoms vėsiai pastovėti. Medinius iešmelius pusvalandžiui pamerkite į šaltą vandenį, kad jie šiek tiek pabrinktų ir veriant širdeles nesišiauštų, kepant nesviltų. Širdeles verkite ant iešmelių ir pabarstykite sezamų sėklomis. Tarp širdelių galite užverti nedidelių apvirtų bulvių ar pamarinuotų daržovių. Kepkite ant žarijų, kol širdelės gražiai apskrus.