Apkepas su kiaulpienėmis

  • 1 ryšelis kiaulpienių lapelių
  • 1 svogūnas
  • 2 česnako skiltelės
  • 2 šaukštai smulkintų džiovintų pomidorų
  • 1 šaukštelis paprikų dribsnių arba miltelių
  • 2 kiaušiniai
  • 300 ml riebios grietinėlės
  • 1 stiklinė tarkuoto fermentinio sūrio
  • 3 stiklinės kubeliais supjaustytos pastovėjusios duonos
  • druskos
  • maltų juodųjų pipirų
  • aliejaus kepti

Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir jame 5–8 min. pakepinkite smulkintus svogūnus, česnakus, pomidorus. Pagardinkite paprikų dribsniais, pipirais ir šiek tiek druska, nes sūrumo suteiks džiovinti pomidorai. Sudėkite nuplautus ir nusausintus kiaulpienių lapelius ir pakepinkite kelias minutes, kol jie sukris. Nukelkite keptuvę nuo ugnies. Kiaušinius sumaišykite su grietinėle, sūriu ir duonos kubeliais. Minutėlę lukterėkite, kad duona prisigertų skysčio, supilkite į keptuvę ir išmaišykite su daržovėmis. Masę galite kepti toje pačioje keptuvėje arba sukrėskite į mažesnius kepimo indus ir 35–60 min. pašaukite į 180 ºC orkaitę. Prieš kepdami dar galite pabarstyti tarkuotu sūriu.