Balandėliai su kvietinėmis kruopomis

INGREDIENTAI:

  • 1 gūžinis kopūstas
  • 1 stiklinė smulkintų kvietinių kruopų
  • 2 didelės morkos
  • 1 svogūnas
  • 2 skiltelės česnako
  • 4 šaukštai pomidorų pastos
  • 2 šaukštai tarkuotos saliero šaknies
  • druskos
  • pipirų
  • aliejaus

Pirmiausia apvirkite kopūstą. Kai viršutiniai lapai suminkštės, juos nupjaukite, vėl dėkite kopūstą virti, kol suminkštės kiti viršutiniai lapai ir t. t. Paruoškite įdarą. Kvietines kruopas nuplaukite ir užvirkite. Vandens turi būti triskart daugiau negu kruopų. Kai užvirs vanduo, kruopas virkite 20 min. Paskui nukoškite, perpilkite šaltu vandeniu. Susmulkinkite svogūną ir česnaką, sutarkuokite morkas. Keptuvėje įkaitinkite truputį aliejaus, jame pakepinkite morkas, paskui sudėkite svogūnus ir česnakus. Viską išmaišykite ir dar pakepinkite 2–3 min. Truputį atvėsinkite ir sudėkite į kruopų košę. Košę paskaninkite druska ir pipirais, gerai išmaišykite. Įdaro dėkite ant kopūsto lapų ir užlankstykite juos kaip vokelius. Įkaitinkite keptuvėje aliejų ir pakepinkite balandėlius. Sudėkite juos į storadugnį puodą. Pomidorų pastą sumaišykite su 1,5 l vandens ir užpilkite ant balandėlių. Uždenkite, pastatykite virti. Kai užvirs, sumažinkite ugnį ir troškinkite 40 min. Paskui dar 10 min. palikite pastovėti.