Bandelės su lašinukais

INGREDIENTAI:

TEŠLAI:

  • 1 kg kvietinių miltų
  • 3 stiklinės pieno arba vandens
  • 30 g mielių
  • 30 g cukraus
  • 50 g margarino
  • 5 g druskos
  • 2 kiaušiniai (patepti)

ĮDARUI:

  • 700 g rūkytų lašinukų
  • 30 g aguonų
  • 5 g kvapiųjų pipirų

Pieną arba vandenį pašildykite iki 30 °C. Mieles, vieną šaukštą cukraus bei pusę stiklinės pieno ištrinkite ir kildinkite apie 20 min. Kol mielės kyla, persijokite miltus ir į pašildytą pieną sudėkite margariną, druską, cukrų. Viską ištirpinkite, suberkite į miltus ir užminkykite tešlą. Baigdami minkyti supilkite mieles, dar paminkykite ir palikite tešlą apie 30–40 min. pakilti, šiltai uždengę audeklu. Įdarui rūkytus lašinukus supjaustykite kubeliais, suberkite pipirus bei nuplikytas ir išgarintas aguonas. Kam patinka, gali įdėti ir pakepintų svogūnų. Tešlą padalinkite į lygius gabaliukus (maždaug po 40 g), kiekvieną pakočiokite, dėkite po 20 g įdaro ir suspauskite kraštus. Pyragėlius į skardą dėkite siūlėmis į apačią. Dar truputį pakildinkite, patepkite kiaušinio plakiniu ir kepkite 200 °C orkaitėje apie 10–12 min., kol pyragėliai pasidarys labai gražios tamsiai gelsvos spalvos.