INGREDIENTAI:
4 jūrinių ešerių filė
1 stiklinė konservuotų žaliųjų alyvuogių be kauliukų
1 kupinas šaukštas konservuotų kaparėlių
3 šaukštai baltojo vyno acto
3 šaukštai vandens
2 apelsinai
2 citrinos
1 šakelė raudonėlio
5 šaukštai alyvuogių
aliejaus
miltų
druskos
maltų juodųjų pipirų
Padažui alyvuoges susmulkinkite ir kartu su kaparėliais suberkite į nedidelį puodą. Užpilkite vandeniu, actu ir užvirkite. Virkite ant silpnos ugnies, kol skysčio sumažės trečdaliu. Išspauskite apelsinus ir citrinas, sultis supilkite į kitą puodą ir užkaiskite. Į sultis įberkite susmulkintų raudonėlių. Virkite ant silpnos ugnies, kol išgaruos pusė sulčių. Abu padažus sumaišykite. Ešerius pabarstykite druska, pipirais, pavoliokite miltuose ir iškepkite įkaitintame aliejuje. Žuvį dėkite į lėkštes, apliekite padažu ir patiekite su mėgstamu garnyru ar šviežių daržovių salotomis.