1. Šiltame piene išmaišykite cukrų, sausas mieles, 2 šaukštus miltų ir palikite pastovėti 15 min. Įsijokite miltus, įmuškite kiaušinį, supilkite aliejų, druską ir užminkykite tešlą. 2. Dėkite ją į riebalais pateptą indą, uždenkite švariu rankšluosčiu ir palikite valandą pastovėti šiltoje vietoje. Kai tešla pakils, perminkykite ją. 3. Padalykite tešlą pusiau. Iš vienos dalies iškočiokite kvadratinį maždaug 8 mm storio lakštą. Įklokite jį į kepimo popieriumi ištiestą formą. 4. Mėsą supjaustykite didesniais gabaliukais ir pakepinkite įkaitintame aliejuje. Kai jie ims skrusti, sudėkite griežinėliais supjaustytus svogūnus, įpilkite šiek tiek vandens ir išmaišykite. Dar galite įdėti šaukštą kitą pomidorų pastos ar pjaustytų šviežių pomidorų be odelių. Pasūdykite, pagardinkite pipirais ir troškinkite apie 15 min. Mėsos gabaliukus šiek tiek pravėsinkite ir supjaustykite smulkiau. Sudėkite juos į tešlos lakštu išklotą formą. Svogūnų laiškus susmulkinkite ir jais pabarstykite mėsos gabaliukus. Šį sluoksnį galite paskaninti konservuotais ar kepintais grybais, troškintais špinatais. 5. Įdarą uždenkite sūrio griežinėliais. 6. Likusią tešlą iškočiokite ir supjaustykite maždaug 40 cm ilgio ir 1–2 cm pločio juostelėmis. 4 juostelės turi būti platesnės – 2–3 cm pločio. Susukite jas į spirales. Platesnių juostelių spiralėmis apdėkite pyrago kontūrus, iš siauresnių juostelių susukite po „gėlę“ ant kiekvieno sūrio gabalėlio. Viršų aptepkite su pienu išplaktu kiaušinio tryniu ir dar 10–15 min. palikite pastovėti šiltoje vietoje. Kepkite mėsos pyragą apie 40 min. 200 ºC orkaitėje, kol paviršius gražiai apskrus.