Grilyje kepta kiauliena su ananasais

INGREDIENTAI:

kiauliena – 700 g išpjovos
4 griežinėliai (kiekvienas maždaug po 1,2 cm storio) šviežio ananaso
3 šaukštai saldžiarūgščio kiniško padažo (galite pakeisti ir kitu saldžiarūgščiu padažu)
2 šaukšteliai tarkuotų imbierų
1 česnakas
1 šaukštelis grūdėtųjų garstyčių
druskos
maltų pipirų
Imbieriniam padažui:
2 šaukštai saldžiarūgščio padažo
2 šaukštai ananasų sulčių
2 šaukšteliai tarkuotų imbierų
1 šaukštelis sojų padažo
maltų pipirų

Kepimo indą išklokite folija ir ant jos sudėkite ananaso griežinėlius. Nedideliame indelyje sumaišykite saldžiarūgštį padažą, imbierus, trintus česnakus ir garstyčias. Mėsą pasūdykite, pabarstykite pipirais, aptepkite sumaišytu padažu ir dėkite ant grotelių. Įjunkite grilio funkciją ir skardą su mėsa ant grotelių pastatykite ne arčiau kaip 10 cm nuo grilio kaitinimo elementų. Apačioje įkiškite indą su ananasais. Kepkite mėsą ir ananasus 15–30 min. (trukmė priklauso nuo mėsos gabalo dydžio). Mėsą ištraukite, uždenkite folija ir leiskite 10 min. pastovėti, kad būtų sultingesnė. Ananaso griežinėlius apverskite ir dar 10 min. pakepkite, kol jie apskrus. Tada perpjaukite pusiau, gražiai išdėliokite lėkštėje su mėsos gabalėliais. Patiekite su imbieriniu padažu, kurį sumaišykite iš nurodytų sudedamųjų dalių.