Itališka sriuba pavezė

  • 2–3 duonos riekelės
  • 1–2 kiaušiniai
  • 50 g tarkuoto fermentinio sūrio
  • 2 česnako skiltelės
  • 1 svogūnas
  • 500 ml jautienos (galima pakeisti ir vištienos ar daržovių) sultinio
  • smulkintų žalumynų
  • sviesto
  • druskos

Duonos riekeles iš abiejų pusių aptepkite sviestu ir pakepinkite keptuvėje, kad gražiai apskrustų. Svogūną ir česnaką supjaustykite ir pakepinkite keptuvėje su gabalėliu sviesto. Juos sukrėskite į karščiui atsparų indą, ant viršaus sudėkite pakepintą duoną, užpilkite sultiniu ir atsargiai įmuškite kiaušinius, kad tryniai liktų sveiki. Pakepkite karštoje orkaitėje, kol sutvirtės kiaušiniai. Kai ištrauksite, paviršių pabarstykite tarkuotu sūriu, smulkintais žalumynais ir iš karto patiekite į stalą.