Joninėms – vasaros skonių tortas

INGREDIENTAI:

Biskvitui:
4 kiaušiniai
160 g cukraus
52 g aliejaus
160 g miltų
1 kupinas šaukštas kakavos
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilės eterinio aliejaus

Biskvitui pertepti:
450 g vyšnių arba trešnių be kauliukų
75 ml vyšnių sulčių
1 šaukštas cukraus
1 nubrauktas šaukštas krakmolo
2 šaukštai brendžio
ar vyšnių likerio

Kremui:
450 g plakamosios
grietinėlės
1 kupinas šaukštas
miltelinio cukraus

Šokoladiniam glaistui:
80 ml riebios grietinėlės
100 g šokolado
1 šaukštas sviesto

Tortui papuošti:
2–3 saujos trešnių
2–3 saujos gervuogių

Biskvitui sulaistyti:
vyšnių kompoto
arba sulčių
vaisių sirupo
vandens

Biskvitą geriau išsikepkite iš vakaro. Kiaušinius su cukrumi plakite apie 10 min. Nesustodami plakti labai plona srovele supilkite aliejų ir vanilės eterinį aliejų. Miltus sumaišykite su kakava ir kepimo milteliais, berkite į kiaušinių masę ir atsargiai užmaišykite tešlą. Torto formą išklokite kepimo popieriumi arba ištepkite sviestu, supilkite tešlą ir maždaug pusvalandžiui pašaukite į 180 oC orkaitę. Biskvitą su popieriumi iškelkite ir padėkite ant grotelių atvėsti.
Pertepimo sluoksniui vyšnių sultis supilkite į nedidelį puodą, suberkite cukrų ir užvirinkite. Ugnį sumažinkite. Krakmolą išmaišykite 3 šaukštuose šalto vandens ir maišydami supilkite į vyšnių sultis. Kai vyšnių kisielius sutirštės, nukelkite nuo ugnies ir atvėsinkite. Paskaninkite alkoholiu (galite jo ir nepilti). Galiausiai įmaišykite vyšnių.
Kremui grietinėlę su milteliniu cukrumi išplakite iki purios masės. Į kremą galite įpilti šiek tiek likerio ar brendžio. Biskvitą perpjaukite į 3 dalis. Į tortinę dėkite vieną biskvito lakštą, truputį sulaistykite ir pertepkite vyšnių kisieliumi. Dėkite grietinėlės kremo, išlyginkite, pabarstykite vyšnių ir gervuogių, užklokite kitu biskvito lakštu. Lengvai paspauskite, kad sukibtų visi sluoksniai. Taip sluoksniuokite iki galo.
Tortui papuošti pagaminkite šokoladinį glaistą. Šokoladą ir sviestą ištirpdykite karšto vandens vonelėje. Į šokoladinę masę įmaišykite grietinėlę ir glaistą atvėsinkite. Apipilkite juo tortą, o ant viršaus pridėkite uogų ir bent kelias valandas palaikykite šaldytuve.