Kumpio ir daržovių riestė

  • 500 g rūkytos mėsos
  • ]6 nesaldžios bandelės arba 1 batonas
  • 6 kiaušiniai
  • 4–6 kietai virti kiaušiniai
  • 200 ml pieno
  • sauja smulkintų žalumynų
  • 250 g brokolių (galite dėti ir kitokių daržovių)
  • 4 česnako skiltelės
  • druskos
  • maltų juodųjų pipirų

Kiaušinius išplakite su pienu. Bandeles (batoną) supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais ir suberkite į kiaušinių plakinį. Palikite šiek tiek pastovėti, kad jos išbrinktų ir prisigertų skysčio. Mėsą, brokolius susmulkinkite nedideliais gabaliukais ir sudėkite į dubenį su išmirkusiomis bandelėmis. Suberkite ir smulkintus česnakus, žalumynus, pasūdykite, pagardinkite maltais pipirais ir viską gerai išmaišykite. Į apskritą kepimo formą krėskite dalį sumaišytos košės, ant viršaus sudėkite kiaušinius ir užkrėskite juos likusia koše. Riestę 25–30 min. kepkite 200º C orkaitėje. Skanaukite su šviežių daržovių salotomis.

Vakarienė šeimai bus tikrai soti. Dar visiems po gabaliuką liks įsidėti į maisto dėžutes. Šis neįmantrus patiekalas – tikras išsigelbėjimas norint suvartoti maisto likučius. Tik nepritrūkite fantazijos!..