Į kumpio juosteles įvyniota triušiena

INGREDIENTAI:

  • 1 kg gabaliukais pjaustytos triušienos
  • 200 g rūkyto kumpio juostelių
  • 4 šaukštai sviesto
  • 1 šaukštas kmynų
  • druskos
  • maltų pipirų

Marinatui:

  • 4 stiklinės vandens
  • 1 stiklinė acto
  • 1 šaukštelis cukraus
  • 3 laurų lapai
  • druskos
  • pipirų

Dideliame puode sumaišykite vandenį, actą, cukrų, laurų lapelius, įberkite druskos ir pipirų. Marinatą virkite apie 10 min. ir atvėsinkite iki kambario temperatūros. Į jį sudėkite triušienos gabaliukus ir marinuokite 1–2 paras uždengtame inde šaldytuve. Išsimarinavusią triušieną nusausinkite ir apvyniokite plonomis kumpio juostelėmis. Patepkite triušienos suktinukus sviestu ir pavoliokite druskos, pipirų ir kmynų mišinyje. Sudėkite juos į aliejumi pateptą kepimo indą (galite pridėti daržovių, ypač gerą skonį ir kvapą mėsai suteiks česnakai), užpilkite 0,5 stiklinės marinato ir kepkite 180 ºC orkaitėje apie 50–60 min. Patiekite su mėgstamu garnyru.