Lazanija su špinatais ir dilgėlėmis

  • 16 makaronų lakštų
  • 4 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 300 g špinatų
  • 100 g dilgėlių
  • 4–5 svogūnai
  • 400–500 g rikotos
  • 2 kiaušinių tryniai
  • 60 g parmezano
  • druskos
  • maltų pipirų
  • muskatų

Makaronus dėkite į verdantį sūdytą vandenį su šlakeliu aliejaus ir virkite 4–5 min. (al dente). Išgriebkite, nuvarvinkite ir 4 lakštus klokite į aliejumi pateptą kepimo indą. Špinatus ir dilgėles nuplaukite, sudėkite į puodą ir uždengę šiek tiek patroškinkite. Pasūdykite ir pagardinkite maltais pipirais. Svogūnus susmulkinkite ir pakepinkite įkaitintame aliejuje. Rikotą sumaišykite su kiaušinių tryniais ir trečdaliu tarkuoto parmezano. Paskaninkite druska, pipirais, muskatais. Išdėliotus lakštus patepkite sūrio mase, dėkite troškintų žalumynų ir uždenkite kitais 4 makaronų lakštais, taip sluoksniuokite, kol sudėsite visus lakštus. Lazanijos viršų plonai patepkite įdaru ir pabarstykite likusiu sūriu. Kepkite makaronų apkepą 10–20 min. 200 oC orkaitėje, kol paviršius gražiai apskrus. Į stalą patiekite iš karto.