„Rūkiniai”

rukiniai

Spausdintas leidinys

Puikiai paruošti rūkiniai itin dažnai papuošia lietuvišką šventinį stalą. Tačiau iki šių gaminių paruošimo neretai yra nueinamas ilgas kelias. Ši knygelė padės jums tą kelią nueiti lengvai, papasakos apie rūkymo rūšis ir prietaisus. Rasite vertingus patarimus, kaip gardžiai išrūkyti mėsą, žuvį ir dešras.


Šį leidinį galite įsigyti internetinėje parduotuvėje www.patogupirkti.lt bei kitose prekybos vietose.

Mažmeninė kaina: 16 Lt | 4.63 €

 
Plačiau...

Turinys


Įžanga............................................................. 5

Dūmai ir delikatesų gamyba........................... 6

Rūkymo tikslai................................................ 6

Rūkymo būdai: šaltasis, šiltasis ir karštasis.... 6

Rūkymo priemonės.......................................... 9

Dūmai.............................................................. 10

Nuo rūkymo krosnelės iki rūkyklos................ 11

Rūkyklėlės sodui, kempingui ir iškylai........... 11

Savos gamybos rūkymo prietaisai................... 15

Rūkymo spintos............................................... 16

Skerdimo taisyklės........................................... 20

Kiaulių skerdimas ir išdorojimas..................... 20

Mėsos brandinimas.......................................... 22

Sūdymo medžiagos ir priemonės..................... 24

Pagrindinis reikalavimas – nepriekaištinga švara...........30

Mėsos gaminių paruošimas.............................. 31

Mėsos receptai.................................................. 37

Dešrų gaminimas.............................................. 43

Žalia, plikyta ir virta dešra................................ 47

Kokie dūmai tinka dešroms.............................. 47

Dešrų receptai................................................... 49

Skilandis........................................................... 51

Sūdytų ir rūkytų mėsos gaminių ydos.............. 53

Rūkytų dešrų ydos............................................ 56

Rūkytų gaminių laikymas................................. 58

Žuvų rūkymas................................................... 59

Žuvies receptai.................................................. 69

Prieskoniai......................................................... 73

Patiekalų receptai su rūkiniais........................... 80

Receptai su mėsos gaminiais............................. 80

Receptai su rūkyta žuvimi.................................. 90
Mažiau...
Susisiekite su mumis

Šiuo metu nesame prisijungę. Bet Jūs galite palikti mums žinutę ir mes su Jumis susisieksime artimiausiu metu.

Turite klausimų? Mes Jums padėsime.

Žinutės išsiuntimui paspauskite ENTER
PAGALBA
Norėdami skaityti pilną leidinio versiją ir aiškiai matyti tekstą, spauskite PRIDĖTI Į KREPŠELĮ ir atlikite apmokėjimą.