Ignas Survila: „Tikiu, kad skubėjimą galima paversti malonumu“
Rita Šemelytė
24-erių vilnietis Ignas Survila stengiasi į daiktus žvelgti kitomis akimis ir keisti iš pažiūros nepakeičiamus dalykus. Nors, kaip ir dviračio, paspirtuko antrą kartą neišrasi, Ignas sugebėjo nustebinti pasaulį sukurdamas naują jo modelį „Pigeon“, kuris pelnė ne vieną apdovanojimą. Dizainą studijuojantis vilnietis įkūrė įmonę Šveicarijoje ir pradeda paspirtuko gamybą Kinijoje, kartu dirba inžinieriai Prancūzijoje.
„Šis oranžinis daiktas subūrė labai daug žmonių“, – džiaugiasi jaunasis verslininkas.
Lorraine Pascale: „Atradusi kulinariją, pasijutau lyg vilkėčiau senus džinsus“
Giedrė Budvytienė
Juodaodžių kulinarijos žvaigždžių pasaulyje nedaug, o dar mažiau tarp jų yra moterų. Lorraine Pascale, britų televizijos kulinarijos laidų įžymybė, knygų autorė, – viena iš jų. Žiūrovus Lorraine žavi paprastumu, nuoširdžia šypsena ir atvirumu. Kol surado tikrąjį pašaukimą, garsioji šefė dirbo modeliu, automobilių mechanike ir vos netapo policininke.
Užkrečiamosios ligos: kai pažįsti priešą, jis ne toks baisus
Giedrė Budvytienė
Bijome Ebolos viruso, paukščių gripo, nerimaujame dėl kitų iš egzotiškų kraštų plintančių ligų, nors tikimybė jomis užsikrėsti yra labai maža. Dažniausiai Lietuvos gyventojai serga gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis, vaikai – žarnyno infekcinėmis ligomis. Daugelio jų galėtume išvengti, jei mūsų asmens higienos įgūdžiai būtų geresni, sako Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro Epidemiologinės priežiūros skyriaus vedėja gydytoja epidemiologė Galina Zagrebnevienė.
Kepurė ir šalikas stilingam rudeniui
Parengė Eglė Leonovienė
Šiltas šalikas ir kepurė yra ne tik šaltojo sezono atributai, bet ir madingi aksesuarai, ypač mėgstami jaunimo, suteikiantys įvaizdžiui stilių, daugiau spalvų.