„Ūkininko patarėjas“ Nr. 43, 2018 m. balandžio 17 d.

0,45 € 0,30 €

Elektroninis leidinys

Svarbu ne tik uždirbti, bet ir apsaugoti, ką uždirbai

Virginija JUŠKIENĖ
ŪP korespondentė

Kaip arti, sėti, pjauti, kaip gyvulius penėti ar karves melžti, ūkininkai mokosi seminaruose, perima kaimynų ar savo tėvų patirtį, tačiau neretai užmiršta, kad nė kiek ne menkesnės svarbos yra žinios, kaip apsaugoti, ką esi uždirbęs.

Kopūstinė delčia – ištisus metus

Jolanta KAŽEMĖKAITYTĖ
ŪP korespondentė

„Jūsų valia tikėti ar netikėti: mums delčia – visus metus“, – šypsosi Šakių r. Gied­ručių kaimo ūkininkai Aida ir Valdas Juškai.
Jei sutuoktiniai šypsosi, vadinasi, jiems sekasi raugintų kopūstų verslas. Jei sekasi, vadinasi, šis produktas paklausus. Jei paklausus, vadinasi, gardus. O kokie rauginti kopūstai gardūs? Traškūs ir saldžiarūgščiai! Jei A. ir V. Juškai geba patenkinti vartotojų poreikį mėgautis šviežiais – traškiais ir saldžiarūgščiais – raugintais kopūstais beveik visus metus, vadinasi, klydo mūsų senoliai, tvirtinę, jog kopūstus reikia raugti per delčią – tada būsią gardūs, kieti?

KITI NUMERIAI
Susisiekite su mumis

Šiuo metu nesame prisijungę. Bet Jūs galite palikti mums žinutę ir mes su Jumis susisieksime artimiausiu metu.

Turite klausimų? Mes Jums padėsime.

Žinutės išsiuntimui paspauskite ENTER
PAGALBA
Norėdami skaityti pilną leidinio versiją ir aiškiai matyti tekstą, spauskite PRIDĖTI Į KREPŠELĮ ir atlikite apmokėjimą.