„Ūkininko patarėjas“ Nr. 82, 2016 m. liepos 16 d.

0,45 € 0,30 €

Elektroninis leidinys

Triušininkystės proveržis neprognozuojamas?

 Parengė „ŪP“ korespondentė Rasa PRASCEVIČIENĖ

Vos prieš porą dešimtmečių mėsinės galvijininkystės šaka mūsų šalyje, vaizdžiai tariant, buvo visiškai tuščias popieriaus lapas. Tačiau pakako vieno aktyvaus, profesionalaus specia­listo, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Veterinarijos akademijos profesoriaus Česlovo Juknos įžvalgų bei pastangų, kad mėsinės galvijininkystės perspektyvomis patikėtų ir šalies politikai, ir žemdirbiai. Šiuo metu Lietuvoje jau turime per 600 ūkių, kuriuose auginami mėsiniai galvijai, ir šis skaičius nuolat didėja.
Tačiau vis garsiau kalbama, kad už mėsinių veislių galvijų mėsą netgi naudingesnė žmogaus organizmui yra triušiena. Ir šios rūšies mėsos poreikis pasaulyje pastebimai auga. Deja, Lietuvoje mėsinių veislių triušių auginimas su labai retomis išimtimis tebėra mėgėjiškas pavienių entuziastų hobis. Menkesnės vertės mišrūnų auginama daugiau, tačiau ir jų mėsa skirta tik šeimos poreikiams arba labai siauram klientų ratui.
Turint omenyje, kad gyvulininkystė Lietuvoje pastaraisiais metais paskelbta prioritetine žemės ūkio šaka, šį šeštadienį „Ūkininko patarėjas“ klausia: „Turi ar ne mūsų šalyje perspektyvą triušininkystė?“

KITI NUMERIAI
Susisiekite su mumis

Šiuo metu nesame prisijungę. Bet Jūs galite palikti mums žinutę ir mes su Jumis susisieksime artimiausiu metu.

Turite klausimų? Mes Jums padėsime.

Žinutės išsiuntimui paspauskite ENTER
PAGALBA
Norėdami skaityti pilną leidinio versiją ir aiškiai matyti tekstą, spauskite PRIDĖTI Į KREPŠELĮ ir atlikite apmokėjimą.