Makaronai su vištiena ir daržovėmis

INGREDIENTAI:

250 g vamzdelinių makaronų
400 g virtos ar keptos vištienos filė
2 svogūnai
2–3 česnako skiltelės
400 g šviežių ar konservuotų pomidorų
3–4 šaukštai pomidorų pastos
100–150 g fermentinio sūrio
sauja kita konservuotų arba virtų daržovių
sviesto kepti
smulkintų žalumynų
druskos, maltų pipirų

Makaronus išvirkite nesmarkiai pasūdytame vandenyje 7 min. trumpiau, negu nurodyta etiketėje. Išgriebkite ir iš karto merkite į šaltą vandenį, nuvarvinkite. Vištieną sumalkite. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu (jei konservuoti, tik nulupkite odeles ir susmulkinkite), nulupkite odelę ir smulkiai supjaustykite. Svogūnus, česnakus susmulkinkite ir pusę jų kiekio pakepinkite įkaitintame svieste. Kai jie pradės gelsti, sudėkite kitas daržoves ir viską neilgai patroškinkite. Daržoves sukrėskite į maltą vištieną, sudėkite tarkuotą fermentinį sūrį. Įdarą pagardinkite prieskoniais ir juo įdarykite makaronus. Makaronus su įdaru dėkite į skardą, pašlakstykite sviestu ir kepkite 10–15 min. 200 oC orkaitėje. Kol jie keps, pagaminkite pomidorų padažą. Pomidorus, likusius svogūnus ir česnakus pakepinkite. Įdėkite pomidorų pastos, smulkintų žalumynų, pasūdykite, pagardinkite pipirais, išmaišykite ir užkaitinkite iki virimo. Jei padažas pasirodys per tirštas, šiek tiek atskieskite vandeniu ar daržovių sultiniu. Iškepusius makaronus apliekite pomidorų padažu.