Makaronų apkepas su tunu ir žirneliais

INGREDIENTAI:

  • 600 g virtų makaronų
  • 300 g konservuoto tuno
  • 250 g fermentinio sūrio
  • 1 nedidelė skardinė konservuotų žirnelių
  • 600 ml pieno
  • 3–4 kupini šaukštai miltų
  • 50 g sviesto
  • 2 riekelės batono
  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukštas smulkintų čiobrelių ar kitokių žalumynų
  • druskos
  • maltų juodųjų pipirų

Padažui keptuvėje ištirpdykite sviestą, suberkite miltus ir maišydami pakepinkite juos apie 1 min. Supilkite pieną ir maišydami padažą kaitinkite, kol jis pradės tirštėti, tada įberkite gerą saują tarkuoto fermentinio sūrio. Padažą pasūdykite, pagardinkite maltais pipirais, keptuvę nukelkite nuo ugnies. Į kepimo indą sukrėskite virtus makaronus, apliekite juos paruoštu padažu, sudėkite tuną ir žirnelius. Pabarstykite žalumynais ir, jei reikia, dar pagardinkite prieskoniais. Batono riekeles šiek tiek pasmulkinkite, sudėkite į virtuvinį kombainą, apšlakstykite aliejumi ir sutrinkite iki stambių trupinių. Jais ir likusiu tarkuotu sūriu apiberkite apkepą ir 15–20 min. kepkite 180 ºC orkaitėje.