Meduje marinuota vištiena

  • 4 vištų ketvirčiai
  • 400–600 g makaronų
  • druskos
  • aliejaus kepti
  • Padažui:
  • 1 svogūnas
  • 2 šaukštai sviesto
  • 150 g fermentinio sūrio
  • 4 šaukštai grietinės
  • druskos
  • maltų pipirų

Marinatui:

  • ½ stiklinės medaus
  • 6 šaukštai garstyčių
  • 3 šaukštai vyno acto
  • 2 šaukštai tarkuoto imbiero
  • 2 šaukštai aliejaus
  • 3–4 česnako skiltelės
  • 1 šaukštelis kmynų
  • ½ šaukštelio maltos
  • paprikos
  • druskos
  • čiobrelių pabarstyti

Sumaišykite visas marinato sudedamąsias dalis. Vištų ketvirčius nuplaukite, nusausinkite, pasmulkinkite, įtrinkite marinatu ir palikite 15–20 min. pasimarinuoti. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir apkepinkite vištieną. Plutelė turi būti nelabai sukepusi. Makaronus išvirkite sūdytame vandenyje (al dente), nusunkite ir gerai nuvarvinkite. Svogūną supjaustykite ir pakepinkite įkaitintame svieste. Sūrį smulkiai sutarkuokite ir sumaišykite su grietine, kepintais svogūnais. Jei reikia, pasūdykite, pagardinkite maltais pipirais. Jei padažas pasirodys per tirštas, įpilkite šlakelį virinto vandens. Į padažą suverskite makaronus ir išmaišykite. Dėkite juos į kepimo indą, viršų palyginkite, sudėkite vištų gabalėlius ir 25–30 min. pašaukite į 200 ºC orkaitę. Patiekalą pabarstykite čiobreliais ir patiekite į stalą. Valgykite su šviežiomis daržovėmis.