Mielinis Velykų pyragas

  • 500 g miltų
  • 3 nubraukti šaukšteliai sausų arba
  • 30 g šviežių mielių
  • 6 išplakti kiaušinių tryniai
  • 1 išplaktas kiaušinis
  • 1/4 šaukštelio druskos
  • 85 g cukraus
  • 250 ml kambario temperatūros pieno
  • 120 g ištirpinto ir atvėsinto sviesto
  • 1/2 stiklinės razinų
  • 1 šaukštas sviesto formai patepti

Glajui:

  • 1 kiaušinio baltymas
  • 100 g miltelinio cukraus
  • 1 šaukštas citrinų sulčių

Ištepkite sviestu kekso formą su skyle. Dubenyje sumaišykite pieną, cukrų, mieles ir palaukite 10–15 min. Suberkite persijotus miltus, sudėkite kitas sudedamąsias dalis ir apie 10 min. tešlą maišykite rankomis arba maišytuvu. Uždenkite ją maistine plėvele ir palikite pastovėti šiltoje vietoje, kol tešlos pasidarys dvigubai daugiau. Perminkykite ir sukrėskite ją į formą (turi užimti ne daugiau kaip trečdalį formos aukščio). Uždenkite maistine plėvele ir palaikykite dar 40 min., kad pakiltų. Kepkite pyragą 170 oC orkaitėje apie 30 min. Ar jis iškepęs, patikrinkite pagaliuku. Glajui gerai išmaišykite kiaušinio baltymą, miltelinį cukrų ir citrinų sultis. Jei glajus bus per skystas, įberkite dar šiek tiek miltelinio cukraus. Apliekite glajumi dar ne visiškai atvėsusį pyragą ir palikite sustingti.