Pikantiškas šašlykas su sezamų sėklomis

INGREDIENTAI:

  • 1,2 kg vištienos krūtinėlės
  • 1 šaukštas sezamų
  • aliejaus
  • 6 česnako skiltelės
  • 40 g tarkuotos imbiero šaknies
  • 200 ml sojų padažo
  • nedidelis gabalėlis aitriosios paprikos
  • 5–8 šaukštai sezamų sėklų
  • druskos

Vištieną supjaustykite nedideliais gabaliukais. Marinatui sezamų aliejų sumaišykite su tarkuotu imbieru, smulkinta aitriąja paprika, česnakais ir sojų padažu. Gautame marinate gerai išmaišykite mėsą ir palikite pastovėti bent valandą. Mėsos gabaliukus suverkite ant šaltame vandenyje išmirkytų medinių iešmelių ir kepkite ant žarijų. Iškepusius kepsnius pabarstykite sezamų sėklomis.