Su obuoliais ir tešlos kukuliais troškintos dešrelės

INGREDIENTAI:

  • 450 g šviežių kiaulienos dešrelių
  • 1 šaukštas aliejaus
  • 2 svogūnai
  • 2 dideli rūgštūs obuoliai
  • 1 kupinas šaukštas miltų
  • 275 ml obuolių sidro arba sulčių
  • 2 šaukštai pomidorų padažo
  • 2 česnako skiltelės
  • 12 šviežių šalavijų lapų arba 2 šaukštai smulkintų džiovintų
  • druskos
  • maltų pipirų

Kukuliams:

  • 225 g miltų
  • 1 šaukštas smulkiai pjaustytų šviežių arba džiovintų prieskoninių augalų (petražolių, čiobrelių, šalavijų)
  • 110 g šalto sviesto
  • vandens
  • druskos
  • maltų pipirų

Keptuvėje, puode ar kitame karščiui atspariame inde įkaitinkite aliejų, jame iš visų pusių apkepinkite dešreles. Išgriebkite jas, į likusius riebalus suberkite smulkiai pjaustytus svogūnus ir pakepinkite. Kai svogūnai taps permatomi, pabarstykite juos miltais, dar šiek tiek pakepinkite ir supilkite obuolių sidrą ar sultis. Padažą smarkiai maišykite, o kai pradės tirštėti, sukrėskite ir pomidorų padažą. Atgal į padažą sudėkite kepintas dešreles, pabarstykite jas smulkintais šalavijais, plonais griežinėliais pjaustytais česnakais. Ant viršaus dėkite griežinėliais ar skiltelėmis supjaustytus obuolius (neluptus), viską pabarstykite druska, maltais pipirais, jei norite – ir prieskoniniais augalais, indą uždenkite ir maždaug pusvalandžiui pašaukite į 180 ºC orkaitę. Kol dešrelės ir obuoliai troškinasi, pagaminkite kukulius. Miltus sumaišykite su druska, maltais pipirais ir prieskoniniais augalais. Į sausąjį mišinį sudėkite stambia trintuve sutarkuotą šaltą sviestą ir viską greitai trinkite tarp pirštų, kol susidarys trupiniai. Pamažu pilkite vandens ir užminkykite tešlą. Ji turi išeiti minkšta, tačiau ne lipni. Iš jos darykite nedidelius kukulius, sudėkite juos ant troškinio. Indo nebeuždenkite ir dar 20 min. kepkite orkaitėje. Skanaukite su šviežiomis daržovėmis ar bulvių koše.