Sumuštinis su LAŠIŠA IR BRINZA

INGREDIENTAI:

  • 60 g brinzos
  • 200 g mažai sūdytos ar rūkytos lašišos (galima pakeisti rūkyta skumbre, menke)
  • baltos duonos riekelių
  • sauja tarkuoto fermentinio sūrio
  • šaukštas duonos trupinių
  • 1 – 2 kiaušinių tryniai
  • didelis pomidoras
  • nedidelis gabalėlis sviesto
  • 1 – 2 šaukštai konservuotų kaparėlių
  • maltų pipirų

GAMINIMO EIGA:

Brinzą sutrupinkite ar sumaigykite šakute, sumaišykite su duonos trupiniais, konservuotais kaparėliais ir kiaušinių tryniais. Duonos riekeles plonai aptepkite sviestu ir sūrio įdaru (viso nesunaudokite). Ant viršaus išdėliokite sūdytą ar rūkytą žuvį, užklokite pomidorų skiltelėmis (prieš tai leiskite nuvarvėti skysčiui), pabarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu. Vėl užtepkite brinzos įdaro ir užvožkite duonos riekelėmis. Sumuštinius lengvai paspauskite, kad sluoksniai gerai sukibtų, dėkite į skardą ir 4 – 6 min. pašaukite į 200 °C orkaitę. Skanaukite karštus sumuštinius su šviežiomis daržovėmis ar jų salotomis.