Šventinis tortas

Biskvitui:

  • 50–60 g miltų
  • 2 kiaušiniai
  • 2 šaukštai cukraus
  • 1 šaukštelis vanilinio cukraus
  • druskos

Kremui:

  • 600 g maskarponės
  • 500 ml riebios grietinėlės
  • 5–6 šaukštai miltelinio cukraus
  • 3 šaukštai želatinos
  • 1 šaukštelis vanilinio cukraus
  • 1 stiklinė uogų tyrės

Žėlės sluoksniui:

  • 2 braškių ar kitokio skonio žėlės pakeliai
  • 2 stiklinės šaldytų arba konservuotų braškių ar kitokių uogų

Papuošti:

  • konservuotų uogų ar vaisių
  • baltojo šokolado

Biskvitui kiaušinių trynius išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purios balkšvos masės. Miltus sumaišykite su žiupsneliu druskos, persijokite, kad jie gautų daugiau oro, ir pamažu suberkite į trynių masę. Užmaišykite tešlą. Išplakite baltymus ir atsargiai įmaišykite į tešlą. Supilkite ją į torto formą ir apie 20 min. kepkite 180 °C orkaitėje. Biskvito neskubėkite išimti iš formos, kai jis pravės, baikite vėsinti ant grotelių. Vieną nubrauktą šaukštą želatinos užpilkite 1/4 stiklinės šalto vandens ir palikite ją brinkti. Kremui grietinėlę išplakite su milteliniu ir vaniliniu cukrumi. Baigdami plakti sudėkite sūrį ir gerai išplakite. Maždaug ketvirtadalį kremo atidėkite į kitą dubenį. Į jį supilkite uogų tyrę, gerai išplakite ir dėkite į šaldytuvą (šiuo kremu puošite torto viršų). Išbrinkusią želatiną ištirpdykite ir sumaišykite su trečdaliu baltojo kremo. Į torto formą dėkite biskvitą ir užtepkite su želatina sumaišytu kremu. Palaikykite šaldytuve, kol jis sustings. Paruoškite želę. Ant sustingusio torto išdėliokite šaldytas ar konservuotas uogas ir užpilkite jau pradėjusia stingti žėle. Tortą vėl dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų paskutinis sluoksnis. Baikite gaminti likusį kremą. Panašiu kiekiu šalto vandens užpilkite didesnę dalį želatinos (1 šaukštą palikite rausvajam kremui) ir palikite ją brinkti. Ištirpdykite, supilkite į baltąjį kremą, išmaišykite. Kremas turi būti tvirtos konsistencijos. Jei atrodo skystokas, dar šiek tiek paplakite. Sukrėskite kremą ant torto, palyginkite viršų ir dėkite į šaldytuvą. Vandeniu užpilkite likusią želatiną. Išbrinkinkite, ištirpdykite ir supilkite į rausvąjį kremą. Sukrėskite jį į konditerinį maišelį ar švirkštą ir papuoškite tortą. Jį kelias valandas palaikykite šaldytuve. Prieš patiekdami į stalą torto viršų dar papuoškite baltuoju šokoladu ir konservuotomis uogomis.