Šventinis varškės sūris

INGREDIENTAI:

  • 1 l pieno
  • 1 l kefyro
  • 4 kiaušiniai
  • 2 šaukšteliai druskos
  • 1 česnako skiltelė
  • maltos aitriosios paprikos
  • 1 šaukštas smulkintų petražolių
  • 1 šaukštas smulkintų svogūnų laiškų
  • 1 šaukštas smulkintų krapų

Į puodą supilkite pieną ir kefyrą, pakaitinkite iki virimo. Kiaušinius išplakite su druska ir iš lėto supilkite į puodą. Nuolat maišydami kaitinkite, kol užvirs. Ugnį sumažinkite ir virkite 2–3 min., kol pieno masė ims trauktis į varškę. Puodą nukelkite nuo ugnies, atvėsinkite. Tada įberkite žiupsnelį paprikos, sudėkite smulkintus žalumynus ir česnakus, išmaišykite. Į kiaurasamtį įklokite kelis marlės ar pralaidaus audinio sluoksnius ir sukrėskite varškę. Palikite ją kelioms valandoms nuvarvėti virš dubens. Kai išrūgos nuvarvės, varškę sukrėskite į sūrmaišį ar susukite į marlę, paslėkite ir parai dėkite į šaldytuvą.