Trispalvės vaišės – Makaronų salotos

INGREDIENTAI:

  • 100 g makaronų kaspinėlių
  • 1 burokėlis (120 g)
  • 1 šaukštas aliejaus
  • 100 g šaldytų žaliųjų žirnelių
  • 120 g konservuotų kukurūzų
  • 1 šaukštelis smulkintų petražolių

Užpilui:

  • 2 šaukštai citrinų sulčių
  • 2 šaukštai aliejaus
  • 1 skiltelė česnako
  • 1 šaukštas grūdėtųjų garstyčių
  • 1 šaukštas medaus
  • 1 šaukštas smulkiai tarkuoto parmezano

Burokėlį nulupkite ir supjaustykite apie 0,5 cm storio griežinėliais. Į puodą įpilkite 300 ml vandens, sudėkite burokėlius, pasūdykite ir užvirkite. Tada suberkite makaronus ir išvirkite. Baigdami virti į vandenį įpilkite šaukštą aliejaus, išmaišykite ir išgriebkite makaronus. Nuvarvinkite. Kitame puode išvirkite šaldytus žirnelius ir nuvarvinkite.
Užpilui medų sumaišykite su citrinų sultimis, maišykite, kol jis ištirps. Sudėkite trintus česnakus, garstyčias, supilkite aliejų ir suberkite sūrį. Užpilą gerai išmaišykite. Į dubenį sukrėskite makaronus, žirnelius, konservuotus kukurūzus ir smulkintas petražoles. Pagardinkite užpilu ir išmaišykite. Jei reikia, paskaninkite salotas druska.