Vaikiškas želės tortukas

  • 200 g uogų
  • 1 pakelis braškių skonio želės (tinka ir kitokia)
  • 400 ml kokosų
  • pieno
  • 70 ml vandens
  • 25 g želatinos

Uogas nuplaukite ir paberkite ant popierinio rankšluosčio, kad nudžiūtų. Želę paruoškite, kaip parašyta ant pakelio, tik įpilkite truputį mažiau vandens – 400 ml. Atvėsinkite želę. Pusę jos supilkite į indelį, kuriame šaldysite tortuką, ir padėkite į šaldytuvą. Kai ji sustings, suberkite uogas ir supilkite likusią želę. Padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų. Želatiną užpilkite 7 ml šalto vandens ir palikite, kad išbrinktų. Paskui pašildykite ir ištirpdykite ją. Truputį pašildykite kokosų pieną ir sumaišykite su ištirpdyta želatina. Kai pieno želė bus beveik sustingusi, suplakite ir užpilkite ją ant braškių želės. Palikite sustingti. Išverskite tortuką į lėkštę ir patiekite su plakta grietinėle.