Valentino dienai – kokosinės širdelės

INGREDIENTAI:

  • 3 stiklinės miltų
  • 2 stiklinės cukraus
  • 5 šaukštai maltų migdolų
  • 1 šaukštelis vanilinio cukraus
  • 250 g sviesto
  • 2 kiaušinių tryniai
  • ½ šaukštelio tarkuotos citrinos žievelės
  • miltelinio cukraus
  • braškių džemo
  • žiupsnelis kokosų drožlių
  • žiupsnelis druskos

Dubenyje sumaišykite sviestą, cukrų ir kiaušinių trynius. Įtarkuokite citrinos žievelę, suberkite vanilinį cukrų, gerai išmaišykite. Suberkite maltus migdolus, kokosų drožles ir vėl gerai išmaišykite.
Kitame dubenyje sumaišykite miltus, druską. Berkite į sviestinę masę ir minkykite, kol tešla taps vienalytė. Gerai išminkytą tešlą dėkite į šaldytuvą valandai. Po valandos vėl iškočiokite tešlą ir išspauskite širdelės formos sausainius: vieną didesnį, o kitą – mažesnį.  Kepkite 175 0C orkaitėje 8 min. Kai sausainiai iškeps, ant didesnės širdelės vidurio tepkite sluoksnį džemo ir klijuokite mažesnį sausainį prie didesnio. Taip sutepkite visus sausainius.