Kniedliai su slyvomis – linkėjimai iš čekų virtuvės

• 250 g pertrintos varškės
• 250 g kepiniams paruoštos bulvių košės
• Kiaušinio
• Žiupsnelio druskos
• 100–110 g miltų
• 60 g tirpinto sviesto
Įdarui:
• Nedidelių slyvų

Sudėkite produktus į dubenį ir sumaišykite. Tešlą suvyniokite į plėvelę ir laikykite šaldytuve 30 min. Išimkite slyvų kauliukus. Jeigu slyvos didelės, galite perpjauti per pusę.

Padalykite tešlą nedideliais gabaliukais, suplokite į blynelius, įdėkite į vidų po slyvą arba jos gabaliuką ir užspauskite. Kniedlius sudėkite ant miltais pabarstytos lentos arba padėklo. Galite dėti į šaldiklį arba virkite iš karto. Nepalikite kniedlių tiesiog šaldytuve, nes sudrėks nuo slyvų.

Dėkite kniedlius į verdantį vandenį ir virkite 3–4 min. nuo to momento, kai jie iškils į paviršių. Šaldytus nuo užvirimo virkite 8–10 min.

Patiekite, kaip jums patinka – su sviestu, cukrumi, grietine arba kitaip. Puikiai tinka cukrus su cinamonu. Čekų virtuvėje kniedliai patiekiami su sviesto ir džiūvėsėlių padažu.