Kovo 19 d. – nacionalinė paukštienos diena. Nors šią nacionalinę paukštienos dieną švenčia amerikiečiai, mums niekas netrukdo atšvęsti kartu ir prisiminti vištienos istoriją Lietuvoje.
1) Ar žinote, kad prieš 40 metų vištienos gerbėjai galėjo rinktis tik iš 5 produktų? Dabar turime jau 300 pavadinimų šviežios vištienos produktų, virtų ir rūkytų vištienos gaminių "KG Group" paukštynų asortimentuose. Anksčiau niekas net neįtarė, jog viščiuką broilerį bus galima skirtingai pjaustant supjaustyti į 30 skirtingų dalių!
2) Jeigu Lietuvoje staiga visi taptų vištienos gerbėjais - mes galėtume visus aprūpinti skania vakariene. „KG Group“ paukštynuose išauginame apie 3 mln. viščiukų broilerių per mėnesį!
3) Per pastaruosius dešimt metų vištienos suvartojimas Lietuvoje išaugo dvigubai. Dabar per metus vienas gyventojas vidutiniškai suvartoja 22 kg vištienos. O kaip gi kitaip, kai vištieną galima valgyti rūkytą, marinuotą, keptą, virtą, garintą, lėtai virtą, keptą ant žarijų, keptą grilyje, keptą orkaitėje, kaip dešrelę, kaip paštetą ir t.t. Pasirinkimo daugiau, nei progų viską paragauti!
4) Sveikinimai iš Rūtos Šiušienės, Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos prezidentės. Ji prisimena ne vieną senolių išmintį: „Kai gyvenime labai gerai sekasi, galima sakyti, jog: "Dievą į medžius varo, o vištas lašiniais šeria." Kai nutinka, kažkas netikėto: "Tiek proto, kiek gaidžio kojoj mėsos, o jei visai beviltiška būna, tai...."Net ne ubago malda, o vištos poteriai."
5) Skanią dieną linkėjimus siunčia Lietuvos Barbekiu kepėjų asociacijos valdybos narė Galina Bovševič: „Būkite švelnūs, kaip paukštienos patiekalai!”
6) Virtuvės šefas, kulinarijos mokyklos „Ticket to the Kitchen“ įkūrėjas Ruslanas Bolgovas, skaniausių vištienos patiekalų autorius, visada žino, kas skaniausiai atrodo ir geriausiai skamba: „Maistas turi būti apgaulingai paprastas, jaudinamai žavus ir nepriekaištingai sveikas. Pasiekite tai su kiekvienu nauju vištienos patiekalu."
7) Paukštiena yra antra pagal populiarumą mėsa pasaulyje!
„KG Group“