Olandiškas pyragas su obuoliais ir cinamonu

  • 3 obuoliai
  • 200 g miltų
  • 250 ml pieno
  • 2 kiaušiniai
  • 2 šaukštai cukraus
  • 25 g tirpinto sviesto
  • šaukštelis cinamono
  • šaukštelis malto imbiero
  • žiupsnelis druskos
  • miltelinio cukraus pabarstyti

Kiaušinius išplakite su cukrumi ir druska, supilkite pieną. Miltus sumaišykite su cinamonu (žiupsnelį palikite papuošti), imbieru ir pamažu suberkite į kiaušinių bei pieno plakinį. Supilkite tirpintą sviestą ir užmaišykite tešlą. Pilkite ją į sviestu pateptą karščiui atsparų indą, ant viršaus sudėliokite skiltelėmis pjaustytus obuolius ir 30–35 min. pašaukite į 180 ºC karštumo orkaitę. Į stalą gardųjį blyną patiekite šiltą, pabarstytą milteliniu cukrumi bei cinamonu.