

- 3 obuoliai
- 200 g miltų
- 250 ml pieno
- 2 kiaušiniai
- 2 šaukštai cukraus
- 25 g tirpinto sviesto
- šaukštelis cinamono
- šaukštelis malto imbiero
- žiupsnelis druskos
- miltelinio cukraus pabarstyti
Kiaušinius išplakite su cukrumi ir druska, supilkite pieną. Miltus sumaišykite su cinamonu (žiupsnelį palikite papuošti), imbieru ir pamažu suberkite į kiaušinių bei pieno plakinį. Supilkite tirpintą sviestą ir užmaišykite tešlą. Pilkite ją į sviestu pateptą karščiui atsparų indą, ant viršaus sudėliokite skiltelėmis pjaustytus obuolius ir 30–35 min. pašaukite į 180 ºC karštumo orkaitę. Į stalą gardųjį blyną patiekite šiltą, pabarstytą milteliniu cukrumi bei cinamonu.