Knygos
Showing 1–10 of 24 results
-
Augalų sėja ir sodinimas pagal Mėnulio fazes – jaunatį, priešpilnį, pilnatį, delčią; augalų sėja ir kiti sodo darbai pagal tai, kokiame iš 12 Zodiako ženklų yra Mėnulis (kiekvieną šių ženklų jis pereina per kiek daugiau nei dvi paras); svarbi informacija apie daržovių ir gėlių sėklų daigumą.
Kaina 4,79 Eur (su pristatymu)
Taip pat galite įsigyti didžiuosiuose prekybos centruose, „Ūkininko patarėjo“ redakcijoje Kaune (Gedimino g. 27).
Platinimo tarnybos tel.: (8 37) 207 827, 8 603 75 963.
-
Spygliuočiai ‒ nuostabūs sumedėję augalai, ištisus metus puošiantys mūsų parkus, skverus, gatvių želdinius ir sodybas. Jie grynina aplinkos orą net ir šiltą žiemą, yra žiemojančių paukščių namai, kai dauguma lapuočių šaltuoju periodu būna be lapų.
Šioje knygoje apžvelgiamos spygliuočių rūšys, formos ir veislės, kurios gali būti auginamos Lietuvos sąlygomis. Taip pat supažindinama su spygliuočių sistematika ir morfologija, paaiškinama, kaip lengviau atskirti dažnesnes rūšis.
Trumpai aprašomi spygliuočių auginimo ir priežiūros darbai (paruošimas žiemai, apsauga nuo dažniausių žaladarių ‒ kenkėjų ir ligų sukėlėjų). Perskaitę šią knygą ne tik išmoksite pažinti spygliuočius, bet ir sužinosite, kurioje Lietuvos dalyje ir kokiuose želdynų tipuose kiekvieną rūšį auginti.
Knygos kaina - 4,50 Eur (su siuntimu)
Pasirinkti nuostatas4,50 €
-
4,29 Eur
Knygoje pateikti profesionalūs atsakymai į dažniausiai žurnalui „Rasos“ pateikiamus klausimus apie sodo, daržo ir gėlynų tvarkymą. Informacija susisteminta abėcėlės tvarka pagal sodybose esančius pagrindinius komponentus ir augalų grupes. Paaiškintos optimalios sodo ir daržo augalų, gėlyno auginimo ir priežiūros technologijos, kurios gali padėti siekti puikaus rezultato.
Pasirinkti nuostatas4,29 €
-
Išpardavimas!
AKCIJA! Dabar tik 2,98€
Žurnalo "Šeimininkė" leidinys "Geriausi patiekalai" kviečia gaminti maistą namuose, nes taip ir skaniau, ir sveikiau. Leidinyje rasite per šimtą įvairiausių patiekalų, kuriuos be vargo pasigaminsite savo namų virtuvėje.
Leidinio apimtis 96 psl.
Įprasta kaina: 4,95€ (su pristatymu)Pasirinkti nuostatas4,95 €2,98 € -
Išpardavimas!
AKCIJA! Dabar tik 6,29€
Knygoje išsamiai supažindinama su šilauogių auginimu plantacijose ir individualiuose soduose, populiariomis veislėmis, uogų gydomąja ir maistine verte. Plačiau...Pasirinkti nuostatas4,95 €–10,45 €4,95 €–6,29 € -
Išpardavimas!
AKCIJA! Dabar tik 3,15€
Jaunuoju Oliveriu vadinamo Pauliaus Strasevičiaus receptų knygos moto: nesudėtingi patiekalai iš nedaug produktų, tokius bet kas panorėjęs galėtų pagaminti.
Knygoje, sudarytoje iš 8 skyrių, pateikiamas 141 receptas. Visi jie iliustruoti estetiškomis patiekalų nuotraukomis.
Plačiau...Pasirinkti nuostatas7,30 €–8,45 €2,00 €–3,15 € -
Išpardavimas!
AKCIJA! Dabar tik 3,15€
Knygoje supažindinama su rūkymo technologija, pateikiama daug vertingų patarimų, kaip pasirinkti rūkymui skirtus prietaisus; apdoroti mėsą ir žuvį. Pristatomi populiariausi žuvies, mėsos ir dešrų rūkymo būdai. Plačiau...Turinys
Įžanga............................................................. 5
Dūmai ir delikatesų gamyba........................... 6
Rūkymo tikslai................................................ 6
Rūkymo būdai: šaltasis, šiltasis ir karštasis.... 6
Rūkymo priemonės.......................................... 9
Dūmai.............................................................. 10
Nuo rūkymo krosnelės iki rūkyklos................ 11
Rūkyklėlės sodui, kempingui ir iškylai........... 11
Savos gamybos rūkymo prietaisai................... 15
Rūkymo spintos............................................... 16
Skerdimo taisyklės........................................... 20
Kiaulių skerdimas ir išdorojimas..................... 20
Mėsos brandinimas.......................................... 22
Sūdymo medžiagos ir priemonės..................... 24
Pagrindinis reikalavimas – nepriekaištinga švara...........30
Mėsos gaminių paruošimas.............................. 31
Mėsos receptai.................................................. 37
Dešrų gaminimas.............................................. 43
Žalia, plikyta ir virta dešra................................ 47
Kokie dūmai tinka dešroms.............................. 47
Dešrų receptai................................................... 49
Skilandis........................................................... 51
Sūdytų ir rūkytų mėsos gaminių ydos.............. 53
Rūkytų dešrų ydos............................................ 56
Rūkytų gaminių laikymas................................. 58
Žuvų rūkymas................................................... 59
Žuvies receptai.................................................. 69
Prieskoniai......................................................... 73
Patiekalų receptai su rūkiniais........................... 80
Receptai su mėsos gaminiais............................. 80
Receptai su rūkyta žuvimi.................................. 90 Mažiau...Pasirinkti nuostatas4,34 €–5,45 €2,34 €–3,15 € -
Išpardavimas!
Maisto mados keičiasi ir atsinaujina beveik lygiai taip pat kaip drabužių kūrimo tendencijos ant aukštosios mados podiumo. Tačiau protinga moteris žino, kad pernelyg didelis madų vaikymasis gali virsti maskaradu... Mažiau...Pasirinkti nuostatas
3,49 €–4,94 €2,98 €–3,49 € -
Išpardavimas!
AKCIJA! Dabar tik 2,79€
Knygoje pateikiama išsami informacija apie triušių auginimą, veisimą, laikymą, ligas ir kt. Taip pat – gardžių patiekalų iš triušienos receptai.
Plačiau...TURINYS
TRIUŠIŲ KŪNO SANDARA IR BIOLOGINĖS SAVYBĖS............6
TRIUŠIŲ VEISLĖS ..................................................................... 16
TRIUŠIŲ VEISIMAS................................................................... 32
TRIUŠIŲ LAIKYMAS IR PRIEŽIŪRA....................................... 43
DEZINFEKAVIMAS................................................................... 52
TRIUŠIŲ PAŠARAI IR ŠĖRIMAS ............................................. 54
PAŠARAI .................................................................................... 55
TRIUŠIŲ ŠĖRIMAS .................................................................. 66
TRIUŠIŲ LIGOS......................................................................... 69
UŽKREČIAMOSIOS LIGOS ...................................................... 71
VIRUSINĖS LIGOS.................................................................... 71
BAKTERINĖS LIGOS................................................................. 77
GRYBELINĖS LIGOS................................................................. 86
DERMATOFITOZĖS.................................................................. 87
LIGOS, SUKELTOS PIRMUONIŲ............................................ 88
PARAZITINĖS LIGOS............................................................... 89
NEUŽKREČIAMOSIOS LIGOS................................................. 93
VETERINARINĖ VAISTINĖLĖ, PIRMOSIOS PAGALBOS SUTEIKIMAS...... 99
TRIUŠIŲ MUŠIMAS IR KAILIUKO LUPIMAS....................... 105
KAIP IŠDIRBTI KAILIUKĄ NAMŲ SĄLYGOMIS................... 110
PŪKINIŲ TRIUŠIŲ PRIEŽIŪRA IR PŪKŲ PARUOŠIMAS ........................... 116
SKERDIENOS APDOROJIMAS, MĖSOS SAVYBĖS............... 118
RECEPTAI................................................................................ 121 Mažiau...Pasirinkti nuostatas4,34 €–5,45 €2,79 €–4,34 € -
Išpardavimas!
AKCIJA! Dabar tik 2,39€
Gardžiausi gaspadinių iš visos Lietuvos receptai – silkės ir salotos vienoje knygelėje. Tradicijos ir naujovės, sava kūryba ir etnografinė virtuvė – visu tuo pasidalijo darbščiosios šeimininkės. Ir akiai gražu, ir skanu – kas gamins, tas įsitikins!
Plačiau...Turinys
Karštieji silkių patiekalai .......................................4
Silkių šaltsriubės ..................................................13
Silkė su įvairiomis daržovėmis ............................14
Silkė su grybais ir riešutais .................................18
Marinuota silkė ...................................................22
Saldi silkė ............................................................24
Silkė su vaisiais ..................................................25
Įvairūs ................................................................29
Silkių užkandžiai, aptepai .................................35
Silkių padažai, užpilai .......................................38
Salotos su daržovėmis ......................................44
Salotos su vaisiais ............................................59
Salotos su mėsa ...............................................69
Salotos su grybais ...........................................80
Salotos su žuvimi ............................................85
Įvairios salotos ................................................91
Mažiau...Pasirinkti nuostatas2,03 €–3,45 €2,03 €–2,39 €