Citrusinių vaisių salotos (receptas)

 

  • 2 apelsinai
  • 2 raudonieji greipfrutai
  • 1 česnako skiltelė
  • druskos
  • 2 šaukštai aliejaus
  • 1/2 citrinos
  • granatų sėklų
  • šviežių mėtų

Citrusinius vaisius nulupkite, supjaustykite vienodo storio griežinėliais ir išdėliokite lėkštėje (iškrapštykite sėklas). Česnaką nulupkite ir sutraiškykite. Išspauskite citrinos sultis ir sumaišykite su aliejumi, žiupsneliu druskos ir česnakais. Į salotų užpilą įmaišykite žiupsnelį cinamono. Užpilu apšlakstykite vaisius ir palikite kuriam laikui pastovėti. Prieš patiekdami į stalą užbarstykite granatų sėklų. Vietoj jų galite įberti džiovintų vyšnių, spanguolių, smulkintų riešutų. Papuoškite mėtomis. Valgykite salotas vienas ar prie mėsos patiekalų, užkandžių.