„Ūkininko patarėjas“ Nr. 114, 2016 m. rugsėjo 29 d.

0,45 € 0,30 €

Elektroninis leidinys

Uogininkystė – tebesirpstantis verslas

Vanda BARONYTĖ
„ŪP“ korespondentė

Uogininkystės sektorius itin dideliais plotais nepasižymi: svarainiai, aronijos, aktinidijos, braškės, avietės, serbentai, gervuogės, spanguolės, bruknės, šilauogės, šaltalankiai kartu paėmus net 15 tūkst. ha nesu­darytų. Plėtrai įtakos turi šviežių uogų paklausa, skirta iš karto vartoti ir perdirbti, ir šią nuolat kartojamą frazę patvirtina pamažu didėjantys šilauogynai ir avietynai. Pagal statistinius duomenis, šiemet aviečių deklaruota 483 ha (90 ha daugiau nei pernai) ir apie 173 ha šilauogių.
Apskritai, kiek ir kokių uogų perdirbama, žinių nėra: Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centro duomenimis, šį rūgpjūtį iš augintojų supirkta 7,3 t aviečių ir 55,6 t kitų uogų (be serbentų ir braškių). Vidutinė supirkimo kaina „sukasi“ apie 1–1,2 Eur/kg. Apie šilauo­ges irgi jokios informacijos nėra, tik nurodoma, jog Lenkijoje šios uogos kainuoja 6–8 Eur/kg.

KITI NUMERIAI
Susisiekite su mumis

Šiuo metu nesame prisijungę. Bet Jūs galite palikti mums žinutę ir mes su Jumis susisieksime artimiausiu metu.

Turite klausimų? Mes Jums padėsime.

Žinutės išsiuntimui paspauskite ENTER
PAGALBA
Norėdami skaityti pilną leidinio versiją ir aiškiai matyti tekstą, spauskite PRIDĖTI Į KREPŠELĮ ir atlikite apmokėjimą.