Nekeptas varškės pyragas

Pagrindui:

  • 300 g trapių sausainių
  • 150 g sviesto

Viršutiniam sluoksniui:

  • 500 g neriebios trintos varškės
  • 200 ml riebios grietinėlės
  • 150 g cukraus
  • 1 šaukštelis vanilinio cukraus
  • 1 kupinas šaukštas želatinos
  • smulkintų riešutų arba migdolų drožlių papuošti

Želatiną užpilkite 100 ml vandens ir palikite pastovėti, kad išbrinktų. Sausainius sumalkite iki trupinių ir sumaišykite su ištirpdytu sviestu. Masę sukrėskite į kepimo popieriumi išklotą formą, suspauskite ir dėkite į šaldytuvą. Želatiną ištirpdykite ir šiek tiek atvėsinkite. Grietinėlę išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Įmaišykite varškę. Supilkite želatiną, išmaišykite ir sukrėskite ant sustingusio trupinių pagrindo. Dėkite pyragą atgal į šaldytuvą ir laikykite 3–4 val., kol jis sustings. Prieš patiekdami papuoškite riešutais.