Ant iešmo kepti baklažanai su šonine

  • 6 didesni baklažanai
  • 200–300 g rūkytos šoninės arba vytinto kumpio
  • 1 šaukštas maltos paprikos
  • druskos
  • maltų juodųjų pipirų

Baklažanus nuplaukite, nusausinkite ir įpjaustykite maždaug kas 1,5 cm. Pjūvio vietas pabarstykite druska ir palikite baklažanus pastovėti 10 min, kad neliktų kartumo. Šoninę supjaustykite plonais griežinėliais. Pabarstykite juos maltais pipirais ir paprika. Dėkite šoninės gabalėlius į baklažanų įpjovą ir užmaukite daržoves ant iešmų. Kepkite baklažanus su šonine 15–20 min. nuolat pavartydami. Patiekite šiltus su šviežiomis daržovėmis ir lavašu ar kitokia duona.

Žalumynų padažas

  • 200 ml alyvuogių aliejaus
  • 1 poras
  • 4 šaukšteliai garstyčių
  • 4 šaukštai vyno acto
  • ½ šaukštelio maltų pipirų
  • ryšelis petražolių

Petražoles ir porą supjaustykite, sudėkite į elektrinį smulkintuvą ir susmulkinkite. Supilkite aliejų, actą, sudėkite garstyčias, suberkite pipirus ir viską gerai išmaišykite.