Bananinis desertas su sūrio kremu

INGREDIENTAI

  • 2–3 šaukštai grietinėlės sūrio
  • 4 šaukštai miltelinio cukraus
  • trečdalis stiklinės miltų
  • ketvirtadalis stiklinės cukraus
  • pusė pernokusio banano
  • pusė šaukštelio kepimo miltelių
  • po šaukštą aliejaus, pasukų arba kefyro ir smulkiai tarkuoto obuolio
  • didelio kiaušinio trynys
  • šlakelis vanilės ekstrakto
  • po žiupsnelį druskos ir cinamono
  • kapotų graikinių riešutų papuošti

Miltus sumaišykite su cukrumi, kepimo milteliais, cinamonu ir druska. Mišinį suberkite į didesnį puodelį. Bananą sutrinkite ar gerai sumaigykite šakute, sumaišykite su aliejumi, obuoliais, pasukomis, kiaušinio tryniu ir vanilės ekstraktu. Puodelį su tešla statykite į mikrobangų krosnelę ir kepkite 2,3–3 min. nustatę maksimalų galios lygį. Grietinėlės sūrį sumaišykite su milteliniu cukrumi ir po šaukštą šio kremo dėkite ant kepinio viršaus. Papuoškite keliais banano griežinėliais, smulkintais riešutais.