Burokėlių pyragas

  • 1 stiklinė tarkuotų burokėlių
  • 1 stiklinė miltų
  • 2 kiaušiniai
  • 1 stiklinė cukraus
  • 1 šaukštas vanilinio cukraus
  • 1/3 stiklinės aliejaus
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių
  • 1 šaukštelis tarkuotų imbierų
  • 1 šaukštelis balzaminio acto
  • 1/2 šaukštelio cinamono
  • 1 šaukštelis citrinų sulčių,
  • 1 šaukštas tarkuotų citrinų žievelių
  • džiūvėsėlių
  • sviesto kepimo indui patepti

Glajui:

  • 1 šaukštas apelsinų sulčių
  • 1 šaukštelis burokėlių sulčių
  • apie 200 g miltelinio cukraus

Kepimo indą patepkite sviestu ir pabarstykite džiūvėsėliais. Burokėlius sumaišykite su citrinų žievelėmis ir sultimis, imbierais, balzaminiu actu ir aliejumi. Kiaušinius išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, cinamonu ir įmaišykite į kiaušinių plakinį. Sudėkite burokėlių tyrę ir gerai išmaišykite. Tešlą sukrėskite į kepimo indą. Kepkite 190 oC orkaitėje 35–40 min. Pyragą truputį atvėsinkite ir užpilkite glajumi. Glajui apelsinų sultis sumaišykite su milteliniu cukrumi. 1 šaukštą glajaus atidėkite ir įpilkite į jį 1 šaukštelį burokėlių sulčių, dar įberkite truputį miltelinio cukraus. Rožiniu glajumi papuoškite šviesų glajų.