Cukinijų suktinukai

  • 1 vidutinio dydžio cukinija
  • 1 pakuotė mocarelos rutuliukų
  • 1 šaukštas citrinų sulčių
  • 1 šaukštas džiovintų arba šviežių prieskoninių augalų (bazilikų,
  • mėtų, čiobrelių, rozmarinų)
  • aliejaus
  • druskos
  • maltų pipirų
  • keli pomidoriukai

Cukiniją nulupkite (jei žievė minkšta, palikite) ir išilgai supjaustykite plonomis juostelėmis. Kiekvieną jų trumpai iš abiejų pusių apkepinkite aliejuje arba ant grotelių. Kepdami juosteles pabarstykite druska, maltais pipirais. Atvėsinkite. Prieskoninių augalų mišinį sumaišykite su šaukštu aliejaus ir citrinų sultimis. Mocarelos rutuliukus nusausinkite ir sumaišykite su žolelių padažu. Pasūdykite ir palikite pastovėti 5–10 min. Sūrio rutuliukus įvyniokite į cukinijos juosteles, galą prismeikite mediniu smeigtuku. Patiekalui paįvairinti įvyniokite kelis pomidoriukus.