Įdarytas netikras zuikis

INGREDIENTAI:

  • 800 g maltos liesos
  • kiaulienos ir veršienos
  • 60 g svogūno
  • 3 riekelės batono
  • 3 kietai virti kiaušiniai
  • 1 morka
  • 1 pastarnokas
  • druskos, pipirų
  • maltų džiūvėsėlių

Kietai išvirkite kiaušinius, atvėsinkite ir nulupkite. Batono riekutes užpilkite puse stiklinės vandens. Svogūną smulkiai supjaustykite, morką ir pastarnoką sutarkuokite. Maltą mėsą sumaišykite su išmirkytu ir nuspaustu batonu, svogūnu, morkomis ir pastarnokais. Paskaninkite druska, pipirais. Iš 2/3 mėsos ant folijos suformuokite stačiakampį paplotėlį, per vidurį dėkite du kiaušinius ir susukite kaip vyniotinį – padarykite zuikio kūnelį. Likusią maltą mėsą padalykite pusiau. Viena jos dalimi apgaubkite kiaušinį – tai bus galva, prilipdykite ją prie zuikio kūnelio (jungimo vietą truputį sudrėkinkite vandeniu). Iš kitos mėsos dalies padarykite uodegėlę, letenėles ir ausis. Zuikis turėtų būti gausiai apibarstytas maltais džiūvėsėliais. Kepkite 190 oC orkaitėje apie 60 min. Tada atidenkite foliją ir dar 10 min. kepkite. Atvėsinkite.