Jautienos troškinys su spanguolių padažu

INGREDIENTAI:

  • 500 g jautienos išpjovos, sprandinės, nugarinės ar mentės (galima pakeisti veršiena, kiauliena ar paukštiena)
  • 3 svogūnai
  • 2 šaukštai aliejaus
  • 50 g sviesto
  • 200 ml grietinėlės
  • 3–5 šaukštai pomidorų padažo
  • džiovintų mairūnų
  • druskos, maltų pipirų

Padažui:

  • 250 g spanguolių
  • 50 ml šviežių
  • apelsinų sulčių
  • 50 ml obuolių acto
  • 100 g cukraus
  • 1 obuolys
  • 1 apelsino nutarkuota žievelė
  • 3 česnako skiltelės
  • malto cinamono
  • druskos

Mėsą supjaustykite nedideliais gabalėliais ar juostelėmis, apkepinkite įkaitintame aliejuje. Perdėkite į puodą, užpilkite vandens ir troškinkite ant nedidelės ugnies, kol mėsa suminkštės. Keptuvėje išlydykite sviestą, jame pakepinkite susmulkintus svogūnus. Kai mėsa suminkštės, o vanduo bus beveik išgaravęs, sukrėskite svogūnus, pomidorų padažą, supilkite grietinėlę, pagardinkite prieskoniais, išmaišykite ir dar šiek tiek patroškinkite. Pagaminkite spanguolių padažą. Į keptuvę sudėkite visas jo sudedamąsias dalis ir užkaitinkite iki virimo. Uždenkite ir ant silpnos ugnies kaitinkite 5–9 min. Padažą išmaišykite ir patiekite kartu su troškiniu.