Keksiukai su cukinijomis, pomidorais ir brinza

INGREDIENTAI:

  • 2 stiklinės miltų
  • 2 šaukšteliai kepimo miltelių
  • 250–300 g neperaugusios cukinijos
  • 100 g brinzos
  • 2 česnako skiltelės
  • ryšelis prieskoninių augalų (rozmarinų, bazilikų, čiobrelių)
  • 2 kiaušiniai
  • 1 stiklinė pieno
  • 2 šaukštai aliejaus
  • 1 šaukštelis cukraus
  • 1 šaukštelis druskos
  • 1 šaukštelis maltos paprikos
  • ½ šaukštelio maltų juodųjų pipirų
  • 2 saujos mažų pomidoriukų

Jei cukinijos odelė minkšta, nelupkite jos, sutarkuokite cukiniją stambia trintuve. Nusunkite. Pomidorus perpjaukite pusiau, minkštimą iškrapštykite ir susmulkinkite. Dubenyje išplakite kiaušinius, supilkite pieną, sudėkite trintus česnakus, susmulkintus prieskoninius augalus, cukiniją, pomidorus, trupintą brinzą ir paskaninkite druska, prieskoniais. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir persijokite į cukinijų masę. Užmaišykite tešlą. Dėkite jos po kelis šaukštus į keksiukų formeles, bet ne daugiau kaip 2/3 formelės tūrio, ir 25 min. pašaukite į 200 °C orkaitę.
PATARIMAS. Jei norite, kad keksiukai būtų aštresni, prieš kepdami pabarstykite juos aitriąja paprika arba rupiąja druska. Keksiukai atrodys labai estetiškai, jei prieš kepdami papuošite juos pomidoriukais. Nesmulkintus pomidorus reikėtų keliose vietose subadyti mediniu smeigtuku, pavolioti miltuose ir šiek tiek įspausti į keksiukus.