Kepti įdaryti pomidorai

  • 1 raudonasis svogūnas
  • 1 jauna nedidelė cukinija
  • 5 pievagrybiai arba kitokie grybai
  • 2 česnako skiltelės
  • 100 g kvietinių arba kitokių mėgstamų kruopų
  • 1–2 šaukštai sviesto
  • 1 šaukštas džiovinto baziliko
  • 1 nubrauktas šaukštelis maltų juodųjų pipirų
  • žiupsnelis maltos kalendros
  • druskos

Pomidorus nuplaukite ir nusausinkite. Nupjaukite jų viršutinę dalį ir šiek tiek apa­tinės, kad pastačius tvirtai stovėtų. Iš vidaus atsargiai, kad nepažeistumėte sienelių, šaukštu išgremžkite pomidorų minkštimą, jį smulkiai supjaustykite arba sumalkite mėsmale ir sumaišykite su smulkintu česnaku. Nuluptą svogūną susmulkinkite, cukiniją su odele supjaustykite nedideliais gabaliukais, o grybus – plonais griežinėliais. Keptuvėje įkaitintame svieste pirmiausia pakepinkite svogūną, tada sudėkite cukinijas, galiausiai – grybus. Kai viskas suminkštės, sudėkite smulkintus pomidorus su česnakais, suberkite nuplautas kruopas ir išmaišykite. Pasūdykite, pagardinkite pipirais, kalendromis, džiovintais bazilikais, keptuvę uždenkite ir troškinkite ant silpnos ugnies, kol kruopos suminkštės. Pamaišykite.

Gauta mase įdarykite pomidorus, uždenkite nupjautais „dangteliais“, sudėkite į karščiui atsparų indą ir 15–20 min. pašaukite į 180 ºC orkaitę.