Kiaulienos kepsnys su spanguolių ir obuolių įdaru

Jums reikės

  • 1,4 kg kiaulienos nugarinės
  • plonų rūkyto kumpio juostelių
  • 1 maža cinamono lazdelė
  • 1 svogūnas
  • 2 česnako skiltelės
  • 1/4 stiklinės smulkintų pekaninių karijų
  • 2 šaukšteliai tarkuotų imbierų
  • 2 šaukštai vištienos sultinio arba vandens
  • 1 stiklinė mažais kubeliais supjaustytų obuolių
  • 1/2 stiklinės šviežių arba šaldytų spanguolių
  • 1/4 stiklinės džiovintų spanguolių
  • 1/4 stiklinės smulkiai supjaustytų džiovintų figų
  • 2 šaukštai grūdėtųjų garstyčių
  • 2 šaukštai klevų sirupo
  • 1 kupinas šaukštelis maltų juodųjų pipirų
  • 1/2 šaukštelio druskos
  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus

Į įkaitintą keptuvę sumeskite šiek tiek pasmulkintas kumpio juosteles ir cinamono lazdelę. Pačirškinkite maišydami, kol kumpis apskrus ir taps traškus. Suberkite svogūnus, česnakus ir karijas. Kepinkite, kol svogūnai įgaus auksinį atspalvį. Tada supilkite sultinį, sudėkite imbierus, obuolius, vienokias ir kitokias spanguoles, figas, įmaišykite po šaukštą garstyčių ir klevų sirupo, šiek tiek daugiau nei pusę šaukštelio maltų pipirų, žiupsnelį druskos ir gerai išmaišykite. Troškinkite viską 5–10 min., kol spanguolės ir figos suminkštės. Išimkite cinamono lazdelę ir atvėsinkite įdarą. Mėsos gabalą išilgai įpjaukite, kad atsiverstų kaip knyga. Sudėkite įdarą, susukite nugarinę į ritinį ir stipriai suriškite medvilnine virvele. Dėkite mėsą į kepimo indą ir aptepkite mišiniu, sumaišytu iš aliejaus, likusio klevų sirupo, pipirų, garstyčių ir druskos. Kepkite apie pusvalandį 180 ºC orkaitėje. Tada išimkite, kepsnį apverskite, palaistykite susidariusiomis sultimis ir dar kepkite 30–40 min. Kepsnį sultimis galima apipilti ne vieną kartą. Baigę kepti mėsą pridenkite folija ir 10–15 min. palikite pastovėti, tada nukirpkite virvelę, kiaulieną supjaustykite griežinėliais ir patiekite su virtais ryžiais, bulvių koše ar garuose virtomis daržovėmis.