Koldūnus išvirkite šiek tiek pasūdytame vandenyje. Svogūnus supjaustykite ir patroškinkite įkaitintame svieste, kol jie taps gintarinės spalvos. Į keptuvę su svogūnais sudėkite pasmulkintus grybus ir viską pakepinkite dar 4–5 min. Įmaišykite grietinę, išvirtus ir nuvarvintus koldūnus. Dėkite juos su padažu į molinius indelius, uždenkite ir 15 min. pašaukite į 180 ºC orkaitę. Patiekdami pabarstykite fermentiniu sūriu ir smulkintais krapais.
Praktiškas patarimas: koldūnų įdaras gali būti ir iš paukštienos kepenėlių, širdelių. Į molinius indelius galite dėti ir apkepintus, ir šaldytus, ir šviežiai pagamintus koldūnus – jie puikiausiai išsitroškins gan skystokame sultinio, grietinės, grietinėlės ar kitokiame padaže. Jo reikia pilti tiek, kad apsemtų koldūnus. |
UAB „Ūkininko patarėjas“
Įmonės kodas 133122411
PVM mokėtojo kodas LT331224113
Ats. sąsk. nr. LT154010042500061234,
LUMINOR bankas
Gedimino g. 27, LT-44319 Kaunas
Tel. (8-37) 225 300
El. paštas: referente@ukininkopatarejas.lt
Duomenys apie UAB „Ūkininko patarėjas“ kaupiami ir saugomi LR Juridinių asmenų registre
© 2022 - UAB „Ūkininko patarėjas” | Visos teisės saugomos