Koldūnai, apkepti moliniuose indeliuose

INGREDIENTAI:

  • 500 g šaldytų koldūnų
  • 250 g pievagrybių
  • 2 svogūnai
  • 1–2 šaukštai sviesto
  • 200 g grietinės
  • 50 g pjaustyto ar tarkuoto fermentinio sūrio
  • druskos
  • maltų juodųjų pipirų
  • ryšelis krapų

Koldūnus išvirkite šiek tiek pasūdytame vandenyje. Svogūnus supjaustykite ir patroškinkite įkaitintame svieste, kol jie taps gintarinės spalvos. Į keptuvę su svogūnais sudėkite pasmulkintus grybus ir viską pakepinkite dar 4–5 min. Įmaišykite grietinę, išvirtus ir nuvarvintus koldūnus. Dėkite juos su padažu į molinius indelius, uždenkite ir 15 min. pašaukite į 180 ºC orkaitę. Patiekdami pabarstykite fermentiniu sūriu ir smulkintais krapais.

Praktiškas patarimas: koldūnų įdaras gali būti ir iš paukštienos kepenėlių, širdelių. Į molinius indelius galite dėti ir apkepintus, ir šaldytus, ir šviežiai pagamintus koldūnus – jie puikiausiai išsitroškins gan skystokame sultinio, grietinės, grietinėlės ar kitokiame padaže. Jo reikia pilti tiek, kad apsemtų koldūnus.