Lašišos pyragas

  • 600 g sluoksniuotos bemielės tešlos
  • 4 šaukštai migdolų drožlių
  • 1 kiaušinis

Įdarui:

  • 250 g rūkytos lašišos
  • 440 g grietinėlės sūrio
  • 250 g maskarponės
  • 1 šaukštas smulkintų krapų
  • 75 g smulkiai tarkuotos cukinijos
  • druskos, maltų pipirų
  • krapų papuošti

Iš tešlos pagal formą išpjaukite du skritulius. Dėkite juos į kepimo popieriumi išklotą skardą, viršų patepkite išplaktu kiaušiniu ir pabarstykite migdolais. Vieną skritulį supjaustykite į 12 vienodo dydžio dalių (porcijų). Kepkite apie 20 min. 200 ºC orkaitėje, kol jie gražiai pakils, paviršius apskrus. Atvėsinkite. Tarkuotą cukiniją pabarstykite druska, leiskite kurį laiką pastovėti, paskui nusunkite atsiradusį skystį. Grietinėlės sūrį sumaišykite su maskarpone ir smulkintais krapais. Masę padalykite į dvi dalis – 1/3 ir 2/3. Į mažesnę sūrio masę įmaišykite cukiniją, pasūdykite, pagardinkite pipirais, į didesnę – įmaišykite 50 g labai smulkiai supjaustytos lašišos. Kitą jos dalį supjaustykite didesniais gabaliukais. 1–2 šaukštus šios masės palikite pyragui papuošti. Paplotį aptepkite sūrio ir lašišos mase. Išdėliokite lašišos gabaliukus, ant viršaus užkrėskite sūrio ir cukinijos masės, palyginkite ir apdėkite 12 trikampėlių. Kiekvieną iš jų papuoškite įdaro rožele ir krapų šakele. Pyragą skanaukite iš karto arba prieš patiekdami trumpai palaikykite šaldytuve (jei laikysite per ilgai, papločiai prisigers drėgmės).