Meduolinis namelis

1 dideliam arba 2 mažiems nameliams

  • 650 g miltų
  • 180 g medaus
  • 3 kiaušiniai
  • 100 g miltelinio cukraus
  • 150 g sviesto
  • 1,5 šaukšto meduolių prieskonių (cinamono, kardamono, imbiero, gvazdikėlių, kvapiųjų pipirų, muskatų)
  • 1,5 šaukšto kakavos
  • 1,5 šaukštelio kepimo miltelių
  • druskos

Glajui:

  • 2 kiaušinių baltymai
  • 500 g miltelinio cukraus
  • 1–1,5 šaukšto citrinų sulčių

Sviestą ištirpdykite, supilkite skystą medų, suberkite kakavą, meduolių prieskonius, gerai išmaišykite ir palikite atvėsti. Galiausiai suberkite miltelinį cukrų ir išmaišykite. Dubenyje persijokite miltus ir kepimo miltelius. Sviesto ir medaus masę pilkite į miltus, išmaišykite, įmuškite kiaušinius, vėl gerai išmaišykite ir užminkykite tešlą. Padėkite ją kelioms valandoms į šaldytuvą.
Iš popieriaus iškirpkite namelio dalis. Iš tešlos iškočiokite maždaug 5 mm storio lakštą. Uždėkite iškarpas ir pagal jas išpjaukite namelio detales. Atsargiai mentele paimkite ir dėkite jas į skardą. Kepkite apie 10 min. 180 ºC orkaitėje, kol parus detalių kraštai. Atvėsinkite. Namelio dalis sulipdykite baltu glajumi (kaip jį pagaminti, žr. imbierinės eglutės receptą). Sienas galite sutvirtinti dantų krapštukais. Palaukite, kol glajus sustings.