Morkų pyragas su sūrio kremu

  • 450 g morkų
  • 1 stiklinė cukraus
  • 1 stiklinė rudojo cukraus
  • 1,5 stiklinės aliejaus
  • 6 kiaušiniai
  • 3 kupinos stiklinės miltų
  • 1 stiklinė maltų graikinių riešutų
  • 1 šaukštelis vanilinio cukraus
  • 2 šaukšteliai nugesintos sodos
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių
  • 1–2 šaukšteliai druskos
  • 1 šaukštelis malto cinamono
  • 0,5 šaukštelio muskatų
  • maltų gvazdikėlių

Pertepti:

  • 300 g rikotos
  • 100 g sviesto
  • 1,5 stiklinės miltelinio cukraus
  • 1 šaukštelis vanilinio cukraus
  • druskos

Papuošti:

  • miltelinio cukraus
  • šviežių mėtų

Kiaušinius išplakite su abiejų rūšių cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Supilkite aliejų ir gerai išmaišykite. Atskirai miltus sumaišykite su kepimo milteliais, prieskoniais, druska ir nugesinta soda. Kiaušinių masę sumaišykite su miltų mišiniu. Suberkite smulkia trintuve sutarkuotas morkas, riešutus, išmaišykite ir sukrėskite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepkite 30–50 min. (nelygu, kokio dydžio kepamoji forma) 175 ºC orkaitėje. Ar morkų biskvitas jau iškepęs, patikrinkite mediniu pagaliuku. Atvėsinkite kepinį.
Kambario temperatūros sviestą labai gerai išsukite arba išplakite su milteliniu ir vaniliniu cukrumi. Sudėkite sūrį, įberkite žiupsnelį druskos ir dar kartą išplakite iki kremo konsistencijos. Biskvitą perpjaukite pusiau ir pertepkite kremu. Pyragą kelias valandas palaikykite šaldytuve. Prieš patiekdami į stalą jį pabarstykite milteliniu cukrumi ir papuoškite mėtomis.