Narcizų žydėjimo šventėje – plovo virimo tarptautinis čempionatas

Kasmet Lietuvoje atsiranda vis naujų kultūros, sporto, meno renginių. Idėjų malūną suka ir virtuvės meistrai. Beveik prieš metus Druskininkuose buvo kepamas didžiausias šakotis pasaulyje, kuris įtrauktas į Gineso rekordų knygą. Šiemet Druskininkų mieste organizuojamas didelis renginys, kuriame pagrindinis akcentas bus maisto gaminimas. Šį kartą virtuvės meistrai susitelks ties netradiciniu ir netgi nelietuvišku patiekalu – plovu.
Plovas yra Azijos šalių patiekalų karalius, kuris gaminamas iš ryžių, mėsos, morkų ir, be abejo, specialių prieskonių. Yra sukurta daugybė plovo receptų. Kartais jis verdamas ir ne iš ėrienos.
Šį kartą organizuojamas renginys bus tikros virtuvės meistrų varžytuvės. Tai pirmasis tarptautinis plovo virimo čempionatas, kuris pirmą kartą organizuojamas ne tik Druskininkų mieste, bet galbūt ir pasaulyje. Čempionato tikslas – populiarinti plovą, jo virimo kultūrą bei susipažinti su skirtingų šalių ir tautų plovo virimo tradicijomis.
Savo meistriškumą renginyje demonstruos Uzbekijos, Kirgizijos, Tadžikijos, Pakistano, Kazachijos ir kitų šalių meistrai. Azerbaidžaniečiai palepins specialiu plovu vegetarus.
Pirmojo plovo virimo čempionato metu bus įkurtas oficialus Lietuvos plovo klubas, vyks Totorių kultūros centro folkloro ansamblio ILSU pasirodymas, žiūrovai galės dalyvauti organizuojamuose atrakcionuose. Veiklos bus ir mažiesiems čempionato žiūrovamas – vyks vaikų piešinių konkursas.
Čempionatą rengia uzbekiškų patiekalų restoranas „Bukhara“, kuris yra įsikūręs Druskininkuose, o kovo 25 d. atvers duris ir Vilniuje. Organizatoriai kviečia dalyvauti visus, kam plovas nėra tik paprastas ryžių patiekalas. Laukiami tiek mėgėjai, tiek profesionalūs virtuvės meistrai.
Pirmasis tarptautinis plovo virimo čempionatas vyks balandžio 23 d. nuo 12 val. Druskininkuose, Karolio Dineikos alėjoje. Tą pačią dieną šiame mieste tradiciškai vyks narcizų žydėjimo šventė, kuri į kurortą kasmet pritraukia vis daugiau svečių. Todėl bus galimybė ne tik paragauti gardaus plovo, bet taip pat aplankyti Druskininkų miestą bei pasigrožėti žydinčių narcizų pieva.
„ŪP“ fotoinfomacija