Sutirštinto pieno pyragas su bananais

  • 250 g miltųsutirstinto pieno pyragas su bananais
  • 100 g cukraus
  • 115 g minkšto sviesto
  • 250 ml saldinto sutirštinto pieno
  • 2 kiaušiniai
  • 2 dideli bananai
  • 1,5 šaukštelio kepimo miltelių
  • vanilinio cukraus
  • druskos

Glajui:

  • 60 g kakavos
  • 125 g cukraus
  • 125 g vandens
  • 75 g grietinėlės
  • 4 šaukšteliai želatinos
  • 45 g sutarkuoto juodojo šokolado

Papuošti:

1 sauja rožių žiedlapių

Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir žiupsneliu druskos. Sviestą iki purumo išsukite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Įmaišykite po vieną kiaušinį. Bananus sutrinkite. Supilkite sutirštintą pieną, sudėkite bananus ir išmaišykite. Galiausiai suberkite miltų mišinį ir užmaišykite tešlą. Sukrėskite ją į kepimo popieriumi išklotą pailgą formą, paviršių išlyginkite ir 45–50 min. kepkite 180 ºC orkaitėje (ar iškepęs, patikrinkite pagaliuku). Pyragą atvėsinkite ant grotelių, o paskui neilgam įdėkite į šaldytuvą. Kol pyragas vės, pagaminkite glajų. Želatiną sumaišykite su šlakeliu vandens ir palikite išbrinkti. Puode išmaišykite cukrų, vandenį ir grietinėlę. Kaitinkite, kol masė užvirs, ir įmaišykite kakavą. Viską suplakite plaktuvu. Įmaišykite ištirpdytą želatiną ir šokoladą. Perpilkite masę per sietelį ir palikite atvėsti iki kambario temperatūros, protarpiais vis pamaišykite. Jokiu būdu nedėkite į šaldytuvą. Pyragą išimkite iš šaldytuvo ir apliekite šokoladiniu glajumi. Kadangi pyragas bus šaltas, glajus greitai stingsta, rožių žiedlapių jau turėkite pasiruošę – nuplaukite, gerai nudžiovinkite. Žiedlapius gražiai išdėliokite ant pyrago ir šiek tiek paspauskite. Pyragą dar kurį laiką palaikykite šaldytuve, kad glajus visiškai sustingtų.